By: noraini ali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Dec-2009 00:17 Email | Share | | Bookmark
Cupcake Hantaran

 
 
 
View all 4 photos...
Oder dr Shikin, Mutiara Rini utk hantaran adik iparnya Nov lps. Tq Shikin







Tuesday, 24-Nov-2009 07:03 Email | Share | | Bookmark
BirtHDaY AiN DLL

 
 
 
View all 18 photos...
Tarikh : 14 Nov. 2009
Tempat : Rumah Angah, Tmn Daya
Masa : 2ptg - 6ptg

Sbenanya bkn stakat majlis b'day ain (anak sedara) tp merangkap yg lain2 jgk - b'day angah (abg ku @ abah ain) & ulang tahun perkahwinan mereka, open house raya (sbb raya x sempat nak buat mjlis) & kenduri doa selamat. Semunya di satukan on 14 Nov. Jemputan rmai jgk, lbh kurang 300 org . Mknan semua di masak oleh..siapa lg? biasa la mak yah @ mak kami. Aku biasa la, x de lain, sponsor kek b'day & kek utk goody bag 100 pcs semunya. Wlaupun aku skrg dah semakin berat (pregnant 8bln) tp sempat jgk siapkan . Since aku dh jadi 'mak yung', angah tlh melantik aku jd camerawomen pd hari tu. So ni la hasil gmba yg aku snap pd hari tu.

Kad jemputan


Choc moist cake utk ain. Last minit punya design. No idea masa tu. Pegi kedai cari edible imej, saiz ni je yg ada, kecik la plak. X pe la jnji ada


Ain dah 9 thn...


Mcm2 ada. Roti jala, karipap, mee hun putih, pulut kuning cicah sambal tumis petai ikan bilis, nasi impit, tapai, laksa johor, kueh cara berlauk, jajan utk bdk2 yg dtg


Tetamu yg hadir...



Sesi bukak hdiah......Angh pon dpt gak hdiah ulang thn perkahwinan.


Bnyk jgk ain dpt hdiah dr kwn2. Yg paling bes hdiah set mainan barbie, besarrrrr nyerrrrrrr hehehe.


Cupkek yg ku buat. 100pcs campur2. Orange butter cake & choc moist




Monday, 16-Nov-2009 01:58 Email | Share | | Bookmark
Ciskek Lagi & CMC

 
 
 
Oder dr kak yam & saidatul on 9 Nov lps. Ni oder pertama ciskek yg aku terima. Hrp kak yam & saidatul puas hati


Ni lak cmc oder dr umi, izati (ank sdr utk d bwa ke sek), comel & fara


Ciskek lagik oder on 15 Nov (semlm). Oder dr mala, iz & kak ayu.


Wednesday, 4-Nov-2009 02:18 Email | Share | | Bookmark
CHEESE CAKE

 
 
 
Sbtu lps, aku buat ciskek. Ni kali ke 3 aku cuba buat kek ni. Yg aku buat sblm2 ni, smuanya x 100% m'jadi. Aku ni selagi x btl2 jadi, mmg aku x puas ati, aku akan cuba lg smpai jadi. Kek ni mmg sedap. Kwn2 yg dah rasa pon kata sedap. Sumber asal respi ni aku amik dr FP rinnchan. Respi asal nya strawberry cheese cake tp kita x boh pon strawberry sbb x de stok. So ni la hasil kek nya. Kita just c&p je rspi dr FP kak rinn. Tq kak rinn sudi share respi ni


STRAWBERRY CHEESE CAKE
Sumber : Chef Alex Goh

Bahan-bahan:
Dasar kek:
180gm biskut marie
100gm mentega, dicairkan
* Kisar kering biskut marie. Campurkan dengan mentega cair dan tekan padat dalam loyang. Sejukkan dalam petiais selama 20minit or so.

Isian kek:
250gm cream cheese
40g gula halus

30gm tepung gandum
3 biji kuning telur
150gm yogurt asli

3 biji putih telur
60gm gula halus

200gm inti strawberry (Strawberry filling)..boleh ganti dgn jem strawberry

Cara-cara:
1. Putar cream cheese hingga ringan. Masukkan gula halus dan putar lagi hingga sebati.
2. Masukkan tepung gandum dan putar lagi hingga sebati.
3. Masukkan 3 biji kuning telur dan terus putar hingga sebati.
4. Tambah yogurt asli dan putar hingga licin.
5. Di dalam bekas yg lain, pukul putih telur hingga berbuih dan kembang. Masukkan gula
dan putar lagi hingga kental. Masukkan ia ke dalam adunan keju di atas.
6. Sapukan inti strawberry (atau jem strawberry) ke atas dasar kek biskut marie tadi.
Kemudian tuangkan adunan cream cheese.
7. Bakar pada suhu 160 drj di dalam dulang berisi air (kaedah bain-marie) selama 60 minit
atau sehingga kekuningan.
8.Keluarkan kek dari oven dan biarkan sejuk. Simpan dalam petisejuk selama 5 jam atau
semalaman. Hias ikut citarasa.





Monday, 2-Nov-2009 06:46 Email | Share | | Bookmark
BiRthDay 3 in 1

 
 
 
View all 20 photos...
30 okt aritu, kitorg celebrate b'day utk 3org - my hubby & 2 org anak sdr (along & ikmal). Buat kat umah mak je, mlm, lps smua balik keje & anak2 sdr balik sek. Bday along & my hubby sama tarikh 31 okt. Bday ikmal lak 8 nov. So sng keje, sekali kan je lah. Tambahan plak bln 11 ni jdual mak dah penuh dgn projek katering dia (maklum la mak aku ni tukang masak, bz manjang). . Mjlis ni dh jd tradisi tahunan fmly kami. X de jmput org luar, just adik bradik jer. Sj suka2, bkn pe,kami smua mmg suka klau ada mjlis mcm ni sbb mak akn msk mcm2 :- (mak mmg suka&rjin msk dan kami plak mmg suka&rjin mkn&mkn&mknnnnn) D . So ni la smua gmba2 pd mlm tu, smua gmba di ambil oleh aku sndri (aku mmg suka amik gmbo ....)

Pd mulanya mcm nak beli je kek b'day tp akhirnya aku wt sndiri. Dlm pd x larat tp sndri bikin lg puas ati wlaupun just simple deco cmni ha. kek 1 udah ler, share aje utk 3 org. diorg pon bkn mkn sgt kek, dh jemu agknya asik mengadap aku wt kek je


baca doa dulu


ni la 3 "bday boy'. posing sblm tiup lilin smbil yg lain nyanyi lagu 'slmt pnjang umo'


tu diaaa juadah mlm tu yg dimsk special oleh 'mak yah' (mak aku ler tu), tksih makkkk
Menu - mee hun putih&100 pcs otak2 sponsored by akak, buah sponsored by kak raha, soto & lauk2 mak msk - lauk daging salai cili api dgn kacang botol, ikan goreng, sayur betik, sambal tumis ikan bilis dgn petai, kek & kfc aku sponsored


ucapan dr b'day boy


sblm mkn, acara penyampaian hdiah

along dpt hdiah dr haziq, paksu&ain


my hubby dpt hdiah dr haziq, ain & dr aku (gmbo aku bg hdiah x amik, lupa)


ikmal dtp hdiah dr haziq, paksu&ain


lps acara penyampaian hdiah, apa lg mkn laaaaaaaaaaaa


lps smua dh kenyang, acara bukak hdiah plak. smua kena bukak hdiah mlm tu jgk . ikmal dpt hdiah perfume, tshirt, suar pendek & buku citer dr haziq


along dpt hdiah tshirt, suar pendek & ehem... psssstttttt! malu nk ckp, (suar kcik dr aku) sj je nak kenakan along. smua gelak besar masa tu, sronok sgt


utk my hubby ku hdiahkan sandal, pak ngah bg thirt, akk lak bg stokin. pd mulanya ingatkan calculator. iye2 lah posing dgn kotak calculator tp rupa2nya isi dlmnya stokin


gmba 2 bradik


lastly gamba aku & ank sdr. t'ingin gak nak posing


pendek kata mlm tu smua hepiiiiiiiiiiiiiiiii dpt mkn,dpt hdiah. so tamat lah kisah b'day 3 in 1


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net