By: noraini ali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 13-Oct-2008 03:24 Email | Share | Bookmark
Projek lomang mak yah

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29 sept kita dah stat cuti. Naik keje semula on 6 okt. Cuti awal sbb, biasa la nak siapkan tempahan biskut raya & kek. Thn ni bnyk tempahan kueh raya drp kek. Kalau thn2 lps, lbh bnyk kek dr kueh. Stat je puasa, 1st week kita dah mula buat kueh tat. Thn lps ada jgk kak ina tlg tp thn ni dia kene keje lak weekend so kita wat sorg ler. Nsib baik thn ni kita dah ber dua. So hubby la yg tlg. Tk ye b

30 Oktober 2008

Hari ni mak yah bz menyiapkan juadah utk raya sok. kita cuma tlg2 je sama2 dgn akak ipar yg 2 org tu. Since mak yah ni asal usulnya adalah org negri 9 & the very la tradisional orgnya so thn ni mak yah & kwn dia b’kobar2 nak mengacau dodol & membakar lemang wlaupun dok kat tmn perumahan. Tp masa mak yah tgh kacau dodol tu kita x sempat nak amik pic sbb tgh bz wat kek . . Tau2 dah siap dah dodolnya. Hubby kita tlh d tugaskan utk m’cari buluh. Nsib baik kat blkg umah mak mentua kita ada buluh tp bkn buluh utk wat lemang sbenanya. Yg ada cuma buluh yg tebal je.tp mak yah ckp ‘ok, bleh’ .Stlh pnt & b'peluh dek panas bahang api & cuaca pd hari tu, maka siaplah lemang mak yah & hasil nya lemang2 tu sgt2 la sodappppppp















Dodol



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net