By: noraini ali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 20-Nov-2008 00:36 Email | Share | Bookmark
Percutian Di Pulau Langkawi

Slmt Dtg Ke Pdg Besar
Rehat jap
ada bnyk aksesori wnita
kdai d pdg besar
kdai d bhgn luar-kdai lama
pemandangan swh padi d spanjang p'jlnan
kat jeti tgh tunggu feri
dh smpai lgkwi
view kat jeti
view kat jeti
kdai hj ismail group
bnyk nyaaaa vantage
opal
bnyk nya coklat
coklat lg
coklat lg
vantage
pekan kuah d wktu mlm
pilih2 minyk gamat
proses memasak mnyk gamat
kdai gamat
kawah gamat
sempat lg posing
kdai gamat
makam mhsuri
makam mhsuri
kg kedah
perkampungan kedah
teratak sri mawat
aku yg t'penjara hehe
gamelan
me&hubby
mak, akk&family
telaga mahsuri
telaga mahsuri
me,akk,izati,haziq
kueh karas
kueh karas
underwater world
beras t'bakar
kdai2 d beras t'bakar
rumah d beras t'bakar
 
gerbang ke cabel car
 
 
kdai2 d kaw cabel car
borak ape tu ;-)
dlm cabel car-gayattttt
view dr stesyen ats cabel car
kat stesyen ats cabel car
b'gambar dr stesyen ats cabel car
stesyen ats cabel car
view dr atas
jmbatan gntung dr jauh je coz tutup utk renovate
the view
me&akk dlm cabel car
the view
kat kaw cabel car
hijauuuu
ikan pusing2 dlm kolam
ikan pusing2 dlm kolam
kat kaw cabel car
kat kaw cabel car
idaman suri
aku dok pilih tea set
crystal bowl-murahhh
chupa chups paling besar pnh saya jumpa. hrganya hmpir rm30
tea set-hj ismail group RM20
crystal bowl-rams exclusive rm18&rm30
tea set-idaman suri RM35
tea set-Rams Exclusive RM75
gelas crystal-idaman suri RM49.50
idaman suri-RM26.50
tea set-idaman suri RM99
sebahagian coklat yg kita beli
coklat bentuk lebah
coklat bentuk kumbang
peserta rombongan dgn brg2 yg d beli
akk&izati
nak balik-kat jeti tgh tunggu feri
b'gambar kat jeti lgkwi sblm balik
b'gambar kat jeti lgkwi sblm balik
b'gambar dgn famly sblm balik
b'gambar dgn famly sblm balik
Entry kali ni boleh jgk dikategorikan sbg entry yg t'tunggak. Coz percutian ke langkawi b'sama family ni ialah pd 24-27 Okt yg lalu. Tp d sbbkan x sempat nak update & tmbh lak line FP ni yg asyik error manjang aduiii mls rsanya nak update.

Sbenarnya saya dah 3kali ke langkawi & percutian ke langkawi kali ini adalah kali yg ke 4. Wlaupun dh b'kali2 ke langkawi tp ttp x jemu sbb saya mmg suka pegi langkawi tmbah lak kat langkawi ada bnyk pinggan mangkuk (saya mmg suka beli pinggan mangkuk wlaupun koleksi dh bnyk kat bwh katil, ats almari ) Sblm ke langkawi, hubby dh pesan "pegi langkawi, jln2 je tau, no shopping2 pinggan mangkuk lg". Masa hubby ckp tu kita iye kan je lah tp dlm hati ni mmg dh b'niat, tujuan utama ke sana mmg nak m'beli pon

Percutian kali ni adalah yg paling sronok skali dr yg sblm2 ni coz kali ni saya pegi b'sama family. Kali ni saya pegi ikut rombongan yg diatur oleh sedara. Rmai jg yg join, penuh 1 bas. Dr jb bertolak pd 24hb jam 10mlm & terus ke padang besar dulu. Smpai di padang besar lbh kurang tghari. Ni la 1st time saya smpai ke padang besar. Sblm nk mmg x penah pegi. Kat padang besar x bnyk brg yg d beli. Just cuci2 mata jer.

Kami sampai di jeti kuala perlis hmpir 3ptg & perjalanan ke pulau langkawi lbh kurang 1jam. Semasa di langkawi kami tinggal di chalet yg t'letak btl2 d tengah2 pekan kuah. So mudah la, jln kaki je nak pegi ke kdai2 kat pekan kuah tu.

26hb, pg2 lg smua dh bngun & b'semangat nak ronda2 smua tmpt. Masa kat lgkwi tu, kami smua naik bas. Arini sehari suntuk kami b'jln2 ke kedai gamat, makam mhsuri, underwater world, beras terbakar (kat sini kain batik murah), naik cabel car (wlaupun saya dh naik cabel car 2 kali tp ttp gayat . adusss) & idaman suri. Tp kali ni jambatan gntung d tutup sbb sdg renovate, so x dpt la nak pegi, just tgk dr jauh jer. Mak x naik cabel car, tunggu dlm bas jer. Fuh! mmg pnt la arini, b'jln smpai ptg. Tp mlm nya ttp pegi kdai2 kat area kuah tu. Apa lg, borong pinggan mangkuk ler .Msing2 sakan m'beli. Saya beli tea set utk akk ipar, kain batik utk MIL, kain pelekat utk FIL, mcm2 coklat, crystal bowl. Akk&mak lak sakan m'beli pinggan mangkuk, senduk, sudu dll.

27hb, pkl 5pg smua dh bngun & b'siap2 nak naik bas ke jeti. Kami naik feri trip pertama 7.30pg dr lgkawi-jeti kuala perlis & teruskan p'jlnan balik ke jb. Smpai jb lbh krg 11mlm.

Kami tgh tunggu feri dr jeti kuala perlis ke pulau lgkwi


bnyknya koleksi vantage, x tau mana 1 nak beli


bnyk sgt minyk gamat smpai x tau nak pilih yg mana


di perkampungan kedah




telaga mahsuri


gerbang nak msuk ke cabel car


dlm cabel car, aku yg gayattttt


b'gambar kat stesyen ats cabel car



b'gambar d sekitar kaw cabel car



Sblm balik, b'gambar dulu kat jeti lgkwi



B'sama keluarga


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net