By: noraini ali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 25-Feb-2009 04:07 Email | Share | Bookmark
Ancasa All Suites Resort, PD

Ruang Tamu&Bilik
SPA
Ank Sdr
Swimming Pool
Pantai PD
Blok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Since cuti 4hari sempena raya cina yg lalu 24-27 jan, saya & akak plan nak berehat2 kat PD. Klau kat PD tu mmg x de tmpat lain la bg kami, apa lg, Ancasa All Suites Resort, PD la. Check in 25 jan & check out 27 jan. Masa kami pegi tu, punya lah ramai org. Esp kat pantai PD la. Masing2 bawak khemah sndiri tido tepi laut & buat BBQ. Mmg sronok la tgk. Sepanjang pantai PD padat dgn pengunjung. Then mlm nya pulak nak kuar cari mkn, jln jem teruk. Semua kedai mkn kat area situ sesak. Smpai nak mkn pon susah. Kami terpaksan menunggu sejam lebih utk dptkan mkanan. Apa nak wat, x de pilihan. Kena la tunggu jgk wlaupun boring & dh mengantuk.



Apartment yg kami duduk ni ada 3 bilik. Ni gamba ruang tamu, bilik pertama & ke 2. Bilik ke 3 sama je dgn bilik ke 2 tu



Kat apartment ni pon ada SPA tp kita x penah masuk dlm. Just amik gmba kat luar SPA jer



Salah satu sbb kenapa kami suka berehat di apartment ni ialah tmn nya yg luas & landskap menarik. Apartment ni berkonsepkan bali





Haziq (anak akk) & ain (anak angah). Sronok mandi smpai kecut2 tgn berendam dlm air



Kat sini ada 2 kolam. 1 kolam besar utk org dewasa & budak2. Kolam yg 1 lg tu, khas utk budak2 jer



Pantai PD ni betol2 blkg apartment. Penuh sesak dgn org



Husband & wife


B"gamba dgn anak2 sedara




Perjlnan balik ke JB, kami singgah makan seafood di Umbai Melaka. Tp x amik gambar pon sbb dah penat & kyusuk mengadap mknan. Yg ada cuma gamba signboard je. Kami mkn ketam black pepper, siakap 3rasa, cencaru bakar, kupang sambal.





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net