By: noraini ali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 3-Apr-2009 07:12 Email | Share | Bookmark

 
 
 
 
 
Cheese tart lg...boleh dikatakan tiap2 hari aku buat c/tart ni. Permintaan tgh bnyk skrg ni. Ni oder dr hazila (repeat order), kak yam, rina, kak long (dah bnyk kali order), kak ayu (dah 3kali order) - (ni je nama2 yg aku ingt, yg lain aku x ingt dah)



Choc brownies. Ni kali ke 3 aku buat. Mmg sedap&sgt mudah dibuat. Sumber dr babybatriesyia. Tk pd k nina sudi share resepi



Tat Badam Bercoklat. Sumber dr maklang azie. Tk to maklang azie coz sudi kongsi resepi. Order dr rina jgk utk d bawak ke s'pore. Tp kita x bubuh badam pon sbb x de stok . Kita just c&p je la resepi dr maklang ni


Tat Badam Bercoklat
http://maklangazie.blogspot.com
Sumber : Chef Anuar


Bahan
160g butter
80g gula castor
1/2 biji telur
250g tepung gandum
1sb serbuk koko
70g hirisan badam - dibakar
40g kismis-cincang
200g coklat masak - cairkan
100g coklat putih - cairkan

Cara
Putar butter + gula sebentar saje sehingga lembut dan masukkan telur..kacau rata.(maklang guna whisker aje)
Masukkan tepung yg digaul bersama serbuk koko dan uli menjadi doh
Bentukkan doh dalam acuan tat kecil yg telah dilengser dengan majerin dan lubangkan dengan garfu.
Bakar 10' sehingga masak pada suhu 180C.
Keluarkan dari acuan sejukkan.
Gaul badam bersama kismis.
Masukkan coklat masak dan gaul rata
Hias tat dengan coklat putih...(maklang tak drizzle pun, malehhh... )

Nota : mklang tambah masa bakar..biar pastry tu rangup



Choc moist cake. 1.6kg. Order dr laila utk b'day anaknya



Choc sponge cake. 800g. Order dr mas utk b'day anaknya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net